2016-06-08 12:29Nyheter

Karlskrona klättrar mot toppen i Årets Sommarstad!

null

Karlskrona blir allt hetare som sommarstad. I omröstningen Årets Sommarstad 2016 så klättrar Karlskrona mot toppen och finns nu på fjärdeplats. "Staden Karlskrona är en av de städer som lockar allt fler röster, säger Lina Eklund, redaktör på Reseguiden.se. Karlskronas turistchef Terje Pedersen: "Superroligt! Vi har klättrat på listan som vi hoppades på, och siktar in oss på topp 3 nästa år."

Det är jämförelsesajten Reseguiden.se som arrangerar undersökningen Årets Sommarstad. Det här var nionde gången som nätbesökarna röstade fram den trendigaste orten.

Den klara vinnaren år 2016 blev förra årets ohotade etta Kalmar, men Karlskrona är en av de städer som lockar allt fler röster, säger Lina Eklund, redaktör på Reseguiden.se. Jag skulle inte bli förvånad om världsarvsstaden tar sig till toppen om ett år eller två.

Att sommarstäder som Karlskrona och Kalmar finns på topp-tio-listan är en del av en större trend.

– Det här är första gången som ingen av storstäderna Stockholm, Göteborg och Malmö finns med på listan, säger Lina Eklund. De senaste åren har de mindre städerna tagit över mer och mer.

Undersökningen genomfördes under perioden 25 maj till 6 juni 2016 bland besökare på sajten Reseguiden.se. Antalet svar i årets undersökning var 37 000 (inför sommaren 2015 var antalet röster 26 000).

Sveriges 10 bästa sommarstäder 2016

(Placeringen 2015 inom parentes)

1 (1) Kalmar

2 (2) Halmstad

3 (3) Västervik

4 (7) Karlskrona

5 (6) Varberg

6 (4) Härnösand

7 (11) Hjo

8 (13) Falkenberg

9 (14) Mariestad

10 (17) Helsingborg


Om Visit Karlskrona

Visit Karlskrona är Karlskronas DMO (Destination Marketing Organisation) och turistiska varumärke. Vi ansvarar för Karlskronas destinationsmarknadsföring och tillhandahåller ett antal kanaler där vi och andra når ut med inspiration och information om Karlskrona till miljontals potentiella besökare året om. ​ Vi brinner för ett gott värdskap och har som ambition att erbjuda högklassig besöksservice när och var besökaren önskar. I dagsläget sker detta genom vår fysiska Turistbyrå, InfoPoints, guider, sommarvärdar, stadsvärdar och ferieungdomar - och i nära samarbete med vår näring och våra invånare. ​Visit Karlskrona är även arrangör/medarrangör av olika evenemang, bland annat den anrika "Lövmarknaden" torsdagen innan midsommar och "Karlskrona Skärgårdsfest" som går av stapeln första veckan i augusti varje år. ​ Turism är en stark tillväxtmotor och genererar intäkter och arbetstillfällen, som inte kan flyttas ut från kommunen. Besöksnäringsenheten arbetar med destinationsutveckling av Karlskrona, så vi kan säkerställa en hållbar besöksupplevelse för kommande generationer - både turister och invånare På vår hemsida www.visitkarlskrona.se hittar du information om boende, evenemang, besöksmål och aktiviteter. Följ oss på facebook.com/visitkarlskrona, twitter.com/visitkarlskrona eller instagram, https://www.instagram.com/explore/tags/visitkarlskrona/ och använd gärna någon/några av våra hashtags #visitkarlskrona, #feelthelugn, #keepcalmandvisitkarlskrona.