2016-06-02 16:27Nyheter

Premiär för ny guidad tur i Karlskrona!

null

Lagom till start för högsäsong i Sveriges soligaste stad, lanserar Visit Karlskrona sin nya stadsvandring, "Karlskrona på 60 minuter - en stadspromenad i spännande världsarvsmiljöer, bland offentlig konst och kända landmärken".

"Vår erfarenhet är att det finns behov av en kortare guidad tur, som ger besökarna en introduktion till Karlskrona. Tanken är att turen ska inspirera till att boka andra turer senare under besöket eller vid nästa tillfälle", berättar Malin Hagberg-Andersson, ansvarig för guidade turer på Visit Karlskrona.

"Vi önskade även att göra det enkelt för invånare och lokala företag att rekommendera och hänvisa till en stadsvandring. Därför kommer turen att genomföras vid samma tid, varje dag, sju dagar i veckan under perioden 1 juni till 31 september", säger turistchef Terje Pedersen. Det kommer även att erbjudas en egen guidning på engelska.

Turen utgår från Karlskrona Turistbyrå, ingen föranmälan krävs och vandringen genomförs oavsett antal anmälda och oavsett väder.

"Nu kan vi erbjuda våra besökare hela spektret av guidade turer, om man vill vandra, åka Citytåg, skärgårdsbåt, cykla, paddla eller komma med egen buss", säger en nöjd turistchef.

På självaste Nationaldagen arrangerar Visit Karlskrona "Guideturens Dag" och erbjuder då att utan kostnad uppleva den nya stadsvandringen.

För bokning: www.visitkarlskrona.se eller karlskrona.arrivalguides.com

För mer information:
Malin Hagberg-Andersson,0455-303491
Terje Pedersen, 0455-304805


Om Visit Karlskrona

Visit Karlskrona är Karlskronas DMO (Destination Marketing Organisation) och turistiska varumärke. Vi ansvarar för Karlskronas destinationsmarknadsföring och tillhandahåller ett antal kanaler där vi och andra når ut med inspiration och information om Karlskrona till miljontals potentiella besökare året om. ​ Vi brinner för ett gott värdskap och har som ambition att erbjuda högklassig besöksservice när och var besökaren önskar. I dagsläget sker detta genom vår fysiska Turistbyrå, InfoPoints, guider, sommarvärdar, stadsvärdar och ferieungdomar - och i nära samarbete med vår näring och våra invånare. ​Visit Karlskrona är även arrangör/medarrangör av olika evenemang, bland annat den anrika "Lövmarknaden" torsdagen innan midsommar och "Karlskrona Skärgårdsfest" som går av stapeln första veckan i augusti varje år. ​ Turism är en stark tillväxtmotor och genererar intäkter och arbetstillfällen, som inte kan flyttas ut från kommunen. Besöksnäringsenheten arbetar med destinationsutveckling av Karlskrona, så vi kan säkerställa en hållbar besöksupplevelse för kommande generationer - både turister och invånare På vår hemsida www.visitkarlskrona.se hittar du information om boende, evenemang, besöksmål och aktiviteter. Följ oss på facebook.com/visitkarlskrona, twitter.com/visitkarlskrona eller instagram, https://www.instagram.com/explore/tags/visitkarlskrona/ och använd gärna någon/några av våra hashtags #visitkarlskrona, #feelthelugn, #keepcalmandvisitkarlskrona.