2019-05-15 11:29Nyheter

Visit Karlskrona bjöd in till öppet hus för Besöksnäringen

null

Det var ett tjugotal företagare som tog chansen att ställa frågor till Besöksnäringsenheten på tisdagen när det arrangerades öppet hus på Stortorget 2, där Karlskrona Turistbyrå huserar.

Flera besökare var nyfikna på hur Karlskrona appen fungerar och hur man kan marknadsföra ett evenemang som man planerar, säger Karin Löwenadler, marknadsförare. Det är oerhört värdefullt för oss att träffa företagare som möter turisterna runt om i vår kommun. Vi är så tacksamma för den feedback vi kan få från besöksmål, boendeanläggningar och andra som besöker oss här idag. Andra frågor som kom upp under dagen var: Hur besökarna hittar till Karlskrona? Vad uppskattas mest när de är här? 

Inger Svensson, som driver Pelles Sjöbod på Stenshamn i Östra skärgården, var en av dem som kom till öppet hus, och bland annat passade på att informera om de musikkvällar de kommer att ha i sommar i skärgården. 
- Sen vill jag gå den guidade turen också, det är alltid bra att hålla sig uppdaterad och lära något nytt, säger Inger.

Syftet med dagen var att informera näringen om hur Visit Karlskrona marknadsför Karlskrona för miljontals potentiella besökare över hela världen, genom olika kanaler och samarbeten. Men också för besöksnäringsföretag att informera om sin verksamhet och eventuella nyheter. Förhoppningsvis har de flesta fått med sig information om vad som är på gång och fått ta del av omvärldsbevakning inom branschen, säger Terje Pedersen, turistchef i Karlskrona.


Om Visit Karlskrona

Visit Karlskrona är Karlskronas DMO (Destination Marketing Organisation) och turistiska varumärke. Vi ansvarar för Karlskronas destinationsmarknadsföring och tillhandahåller ett antal kanaler där vi och andra når ut med inspiration och information om Karlskrona till miljontals potentiella besökare året om. ​ Vi brinner för ett gott värdskap och har som ambition att erbjuda högklassig besöksservice när och var besökaren önskar. I dagsläget sker detta genom vår fysiska Turistbyrå, InfoPoints, guider, sommarvärdar, stadsvärdar och ferieungdomar - och i nära samarbete med vår näring och våra invånare. ​Visit Karlskrona är även arrangör/medarrangör av olika evenemang, bland annat den anrika "Lövmarknaden" torsdagen innan midsommar och "Karlskrona Skärgårdsfest" som går av stapeln första veckan i augusti varje år. ​ Turism är en stark tillväxtmotor och genererar intäkter och arbetstillfällen, som inte kan flyttas ut från kommunen. Besöksnäringsenheten arbetar med destinationsutveckling av Karlskrona, så vi kan säkerställa en hållbar besöksupplevelse för kommande generationer - både turister och invånare På vår hemsida www.visitkarlskrona.se hittar du information om boende, evenemang, besöksmål och aktiviteter. Följ oss på facebook.com/visitkarlskrona, twitter.com/visitkarlskrona eller instagram, https://www.instagram.com/explore/tags/visitkarlskrona/ och använd gärna någon/några av våra hashtags #visitkarlskrona, #feelthelugn, #keepcalmandvisitkarlskrona.