2017-06-15 16:39Nyheter

Visit Karlskrona lanserar Info-points runt om i kommunen!

null

Nu finns Visit Karlskronas besöksguide och karta utplacerade i informationsställ på utvalda platser runt om i kommunen.

Informationsställen finns på strategiska platser i centrum där mycket besökare rör sig, som exempelvis
Wachtmeister Galleria, Modehuset Kronan, Karlskrona Stadsbibliotek, Blekinge museum samt i Karlskrona Stadsmarina.

Utanför centrum är Brofästet på Senoren ett exempel på en info-point ute i skärgården där det är ett stort flöde med besökare. Amiralen Köpcentrum är ytterligare en Info-point som är på gång.

- "Vi ser dessa Info-points som ett viktigt komplement till våra övriga informationskanaler", säger Terje Pedersen, Turistchef i Karlskrona. "Vår önskar att erbjuda våra besökare en hög servicegrad och ett gott värdskap och tycker då att vi ska finnas med inspiration och information där våra besökare finns".

Hotell, campingar och andra aktörer inom besöksnäringen erbjuder som alltid också besökarna turistinformation.
I tillägg kommer det finnas Turistbyrå-satelliter på utvalda platser. 


Om Visit Karlskrona

Visit Karlskrona är Karlskronas DMO (Destination Marketing Organisation) och turistiska varumärke. Vi ansvarar för Karlskronas destinationsmarknadsföring och tillhandahåller ett antal kanaler där vi och andra når ut med inspiration och information om Karlskrona till miljontals potentiella besökare året om. ​ Vi brinner för ett gott värdskap och har som ambition att erbjuda högklassig besöksservice när och var besökaren önskar. I dagsläget sker detta genom vår fysiska Turistbyrå, InfoPoints, guider, sommarvärdar, stadsvärdar och ferieungdomar - och i nära samarbete med vår näring och våra invånare. ​Visit Karlskrona är även arrangör/medarrangör av olika evenemang, bland annat den anrika "Lövmarknaden" torsdagen innan midsommar och "Karlskrona Skärgårdsfest" som går av stapeln första veckan i augusti varje år. ​ Turism är en stark tillväxtmotor och genererar intäkter och arbetstillfällen, som inte kan flyttas ut från kommunen. Besöksnäringsenheten arbetar med destinationsutveckling av Karlskrona, så vi kan säkerställa en hållbar besöksupplevelse för kommande generationer - både turister och invånare På vår hemsida www.visitkarlskrona.se hittar du information om boende, evenemang, besöksmål och aktiviteter. Följ oss på facebook.com/visitkarlskrona, twitter.com/visitkarlskrona eller instagram, https://www.instagram.com/explore/tags/visitkarlskrona/ och använd gärna någon/några av våra hashtags #visitkarlskrona, #feelthelugn, #keepcalmandvisitkarlskrona.