2016-06-13 10:36Nyheter

"Worlds Best Cruise Ship" på besök i Karlskrona

null

I dag mellan 08-18 gästas Karlskrona av fartyget "Crystal Symphony" med 920 passagerare ombord. Besöket är en del av en kryssning i Östersjön och världsarvsstaden bjuder på massor av spännande utflykter och upplevelser för sina fina gäster. Över 600 personer har förhandsbokat turer som varierar från klassikern Kungsholms Fort med skärgårdsbåt, till busstur längs Kustvägen och Kristianopel, samt besök på Gamla Örlogsvarvet där repslagerivisning ingår. 


"Detta är ett speciellt besök för oss", säger turistchef Terje Pedersen. Det är lite upp till bevis när fartyget som i flera år korats till "Worlds Best Cruise Ship" av resemagasinet Condé Naste , väljer att lägga en heldag här. Som alltid bjuder vi på sol, soldater och glada människor i vackra 1700-talskläder och trevligt bemötande av vår turistorganisation i stort. 

"Det är så roligt att se resultat av vårt långsiktiga arbete", säger Liliann Bjerström som från kommunens sida ansvarar för de strategiska frågorna kring kryssningsbesöken. Det är ett antal år sedan vi träffade Crystal Cruises första gången och nu är de här. Nästa år har vi 8 anlöp bokade och vi arbetar nu med 2019 års anlöp. En av insatserna som görs i närtid är en visningsresa i augusti med beslutsfattare från olika rederier.


Om Visit Karlskrona

Visit Karlskrona är Karlskronas DMO (Destination Marketing Organisation) och turistiska varumärke. Vi ansvarar för Karlskronas destinationsmarknadsföring och tillhandahåller ett antal kanaler där vi och andra når ut med inspiration och information om Karlskrona till miljontals potentiella besökare året om. ​ Vi brinner för ett gott värdskap och har som ambition att erbjuda högklassig besöksservice när och var besökaren önskar. I dagsläget sker detta genom vår fysiska Turistbyrå, InfoPoints, guider, sommarvärdar, stadsvärdar och ferieungdomar - och i nära samarbete med vår näring och våra invånare. ​Visit Karlskrona är även arrangör/medarrangör av olika evenemang, bland annat den anrika "Lövmarknaden" torsdagen innan midsommar och "Karlskrona Skärgårdsfest" som går av stapeln första veckan i augusti varje år. ​ Turism är en stark tillväxtmotor och genererar intäkter och arbetstillfällen, som inte kan flyttas ut från kommunen. Besöksnäringsenheten arbetar med destinationsutveckling av Karlskrona, så vi kan säkerställa en hållbar besöksupplevelse för kommande generationer - både turister och invånare På vår hemsida www.visitkarlskrona.se hittar du information om boende, evenemang, besöksmål och aktiviteter. Följ oss på facebook.com/visitkarlskrona, twitter.com/visitkarlskrona eller instagram, https://www.instagram.com/explore/tags/visitkarlskrona/ och använd gärna någon/några av våra hashtags #visitkarlskrona, #feelthelugn, #keepcalmandvisitkarlskrona.