2022-01-01 20:00Pressmeddelande

Första vinterkryssningen till Karlskrona

Foto: Terje Viblom PedersenKryssningsfartyget "Hanseatic Inspiration" utanför Kungsholms Fort sommaren 2021

Karlskrona upplevde en mycket bra kryssningssäsong 2021, med 11 anlöp totalt.
Imorgon, 2 januari är det dags för första besöket 2022, som också är premiär för vinterkryssning i världsarvsstaden. 

”Vår kryssningssäsong har så långt sträckt sig mellan maj-oktober, så det känns oerhört roligt att få vara del av en vinterkryssning”, säger Terje Viblom Pedersen, Turistchef i Karlskrona. ”Potentialen inom detta segmentet är stort, och vi tror att vi kan attrahera fler anlöp även denna tiden på året”.

Det är expeditionsfartyget ”Hanseatic Spirit” från rederiet Hapag Lloyd Cruises som kommer ligga på redden under söndagen. Med sig har hon ca. 180 gäster, som alla är dubbelvaccinerade och Covid-testade, vilket är ett krav. Besöket i Karlskrona är en del av en 16 dagars exklusiv jul & nyårskryssning från Hamburg till Hamburg, där övriga stopp är Visby, Kemi (Finland), Luleå, Umeå, Sundsvall, Stockholm och Köpenhamn.

”Rederiet Hapag Lloyd Cruises hade 8 kryssningsanlöp i Karlskrona under säsongen 2021 och är mycket förtjusta i vår destination”, säger Malin Hagberg-Andersson som är ansvarig för mottagandet och upplevelserna under besöket. ”Vi fick högsta betyg för vårt värdskap och service av både personalen och passagerare, vilket känns otroligt kul”.

Bokningsläget för de närmsta åren ser också mycket positivt ut för Karlskrona. Hela 21 anlöp är bokade så här långt för 2022-2024.


Om Visit Karlskrona

Besöksnäringsenheten är Karlskrona kommuns DMO (Destination Marketing Organisation) och bedriver nationell och internationell destinationsmarknadsföring via det turistiska varumärket Visit Karlskrona. Visit Karlskrona tillhandahåller ett antal kanaler där Karlskronas besöksnäring når ut till miljontals potentiella besökare, i alla delar av resecykeln genom olika insatser året runt. Ett gott värdskap och högklassig besöksservice är vårt motto i Karlskrona. På www.visitkarlskrona.se finns information om boende, evenemang, besöksmål och aktiviteter. Följ gärna Visitkarlskrona via; KarlskronaAppen, facebook.com/visitkarlskrona, instagram.com/explore/tags/visitkarlskrona/ och använd gärna någon/några av våra hashtags #visitkarlskrona, #feelthelugn, #keepcalmandvisitkarlskrona.