2020-07-02 21:34Pressmeddelande

Hemester i Karlskrona

null

Sommaren 2020 liknar ingen annan, därför har Visit Karlskrona i år anpassat sina marknadsföringsinsatser efter rådande situation, rekommendationer och riktlinjer. Efter beskedet om fritt resande inom Sverige, producerades på rekordtid ett inspirationsmagasin med tema ”Karlskronahemester”.

Magasinet kommer i dagarna att levereras ut till samtliga hushåll i kommunen och bjuder på inspiration och tips riktade både till de som tänker tillbringa semestern på hemmaplan, och tillresta turister som väljer att besöka vår vackra stad.

”Vi hoppas självklart att fler kommuninvånare ska få upp ögonen för vilka fantastiska möjligheter som finns precis utan för dörren”, säger Terje Viblom Pedersen, Turistchef i Karlskrona. ”Allt stöd vi kan ge till våra lokala företag i dessa tider är dessutom oerhört värdefullt på kort och längre sikt.”

Vidare berättar Terje Viblom Pedersen att Karlskrona kommun lägger mycket kraft på att Karlskrona ska kännas så tryggt som möjligt för våra invånare och besökare. ”Trygghetsvärdar” som påminner människor om att hålla avstånd och visa hänsyn, rör sig ute på välbesökta platser. Det finns även stationer där handsprit erbjuds på flera platser. ”Denna sommar står säkerhet och trygghet i fokus, och en enkätundersökning som vi har gjort, visar att folk uppfattar Karlskrona som en trygg plats att vistas på, avslutar turistchefen.

Visit Karlskrona är Karlskronas DMO (Destination Marketing Organisation) och turistiska varumärke.

Vi ansvarar för Karlskronas destinationsmarknadsföring och tillhandahåller ett antal kanaler där vi och andra når ut med inspiration och information om Karlskrona till miljontals potentiella besökare året om.

Vi brinner för ett gott värdskap och har som ambition att erbjuda högklassig besöksservice när och var besökaren önskar. I dagsläget sker detta genom vår fysiska Turistbyrå, InfoPoints, guider, sommarvärdar, stadsvärdar och ferieungdomar - och i nära samarbete med vår näring och våra invånare.

Visit Karlskrona är även arrangör/medarrangör av olika evenemang, bland annat den anrika "Lövmarknaden" torsdagen innan midsommar och "Karlskrona Skärgårdsfest" som går av stapeln första veckan i augusti varje år.

Turism är en stark tillväxtmotor och genererar intäkter och arbetstillfällen, som inte kan flyttas ut från kommunen. Besöksnäringsenheten arbetar med destinationsutveckling av Karlskrona, så vi kan säkerställa en hållbar besöksupplevelse för kommande generationer - både turister och invånare

På vår hemsida www.visitkarlskrona.se hittar du information om boende, evenemang, besöksmål och aktiviteter.

Följ oss på facebook.com/visitkarlskrona, twitter.com/visitkarlskrona eller instagram, https://www.instagram.com/explore/tags/visitkarlskrona/ och använd gärna någon/några av våra hashtags #visitkarlskrona, #feelthelugn, #keepcalmandvisitkarlskrona.

Har du ett par minuter över kan du njuta av vår sköna video från sommaren 2019. Enjoy! 
https://youtu.be/3ravJp_fNdw


Om Visit Karlskrona

Visit Karlskrona är Karlskronas DMO (Destination Marketing Organisation) och turistiska varumärke. Vi ansvarar för Karlskronas destinationsmarknadsföring och tillhandahåller ett antal kanaler där vi och andra når ut med inspiration och information om Karlskrona till miljontals potentiella besökare året om. ​ Vi brinner för ett gott värdskap och har som ambition att erbjuda högklassig besöksservice när och var besökaren önskar. I dagsläget sker detta genom vår fysiska Turistbyrå, InfoPoints, guider, sommarvärdar, stadsvärdar och ferieungdomar - och i nära samarbete med vår näring och våra invånare. ​Visit Karlskrona är även arrangör/medarrangör av olika evenemang, bland annat den anrika "Lövmarknaden" torsdagen innan midsommar och "Karlskrona Skärgårdsfest" som går av stapeln första veckan i augusti varje år. ​ Turism är en stark tillväxtmotor och genererar intäkter och arbetstillfällen, som inte kan flyttas ut från kommunen. Besöksnäringsenheten arbetar med destinationsutveckling av Karlskrona, så vi kan säkerställa en hållbar besöksupplevelse för kommande generationer - både turister och invånare På vår hemsida www.visitkarlskrona.se hittar du information om boende, evenemang, besöksmål och aktiviteter. Följ oss på facebook.com/visitkarlskrona, twitter.com/visitkarlskrona eller instagram, https://www.instagram.com/explore/tags/visitkarlskrona/ och använd gärna någon/några av våra hashtags #visitkarlskrona, #feelthelugn, #keepcalmandvisitkarlskrona.