2011-03-22 10:54Pressmeddelande

Karlskrona "goes international" tillsammans med ArrivalGuides

Visit Karlskrona har inlett ett samarbete med ArrivalGuides AB, världens största nätverk av destinationsinformation.

Samarbetet innebär att besöksinformation om Karlskrona kommer att publiceras på fler än 160 olika webbplatser världen över, bl.a. hos SAS, SJ, Stena Line, Ryanair, Aftenposten, Sverigeflyg, Expressen, Scandlines, Easyjet, Germanwings, GP,samt på www.arrivalguides.com.

Visit Karlskrona ansvarar för det redaktionella innehållet (dvs. text och bild) och materialet kommer inledningsvis att finnas på svenska samt engelska och kommer att uppdateras löpande.

”Samarbetet är mycket positivt för Karlskrona som besöksdestination och det är ett viktigt komplement till den ordinarie marknadsföringen av Karlskrona då denna kanal innebär en unik möjlighet för oss att kommunicera med en resenär i planeringsläget och genom hela resan, ”över hela världen”, ”säger Terje Pedersen, turistchef i Karlskrona.

Visit Karlskrona är varumärket och portalen för marknadsföring av destinationen Karlskrona.


Om Visit Karlskrona

Visit Karlskrona är Karlskronas DMO (Destination Marketing Organisation) och turistiska varumärke. Vi ansvarar för Karlskronas destinationsmarknadsföring och tillhandahåller ett antal kanaler där vi och andra når ut med inspiration och information om Karlskrona till miljontals potentiella besökare året om. ​ Vi brinner för ett gott värdskap och har som ambition att erbjuda högklassig besöksservice när och var besökaren önskar. I dagsläget sker detta genom vår fysiska Turistbyrå, InfoPoints, guider, sommarvärdar, stadsvärdar och ferieungdomar - och i nära samarbete med vår näring och våra invånare. ​Visit Karlskrona är även arrangör/medarrangör av olika evenemang, bland annat den anrika "Lövmarknaden" torsdagen innan midsommar och "Karlskrona Skärgårdsfest" som går av stapeln första veckan i augusti varje år. ​ Turism är en stark tillväxtmotor och genererar intäkter och arbetstillfällen, som inte kan flyttas ut från kommunen. Besöksnäringsenheten arbetar med destinationsutveckling av Karlskrona, så vi kan säkerställa en hållbar besöksupplevelse för kommande generationer - både turister och invånare På vår hemsida www.visitkarlskrona.se hittar du information om boende, evenemang, besöksmål och aktiviteter. Följ oss på facebook.com/visitkarlskrona, twitter.com/visitkarlskrona eller instagram, https://www.instagram.com/explore/tags/visitkarlskrona/ och använd gärna någon/några av våra hashtags #visitkarlskrona, #feelthelugn, #keepcalmandvisitkarlskrona.