2013-05-24 15:04Pressmeddelande

Karlskrona in på topplistan bland Sveriges bästa sommarstäder

null

Sverigebarometern har återigen röstat fram "Sveriges bästa sommarstad" och Karlskrona har tagit sig in på topp 10-listan för första gången. "Det känns riktigt bra att vara inne i finrummet", säger turistchef Terje Pedersen. Mixen staden har att erbjuda, tillsammans med natur, sol och bad verkar vara vad som är utslagsgivande för val av sommarstad för de flesta som har röstat . "Fler och fler får upp ögonen för vilka underbara upplevelser och besöksmål Karlskrona kan erbjuda barn och vuxna, i varierande natur med fokus på skärgården. Det skadar ju heller inte att vi är Sveriges soligaste stad", avslutar Terje Pedersen.

13 171 personer deltog i undersökningen som Reseguiden.se har genomfört för 6:e året i rad. Frågorna som ställdes var ”Vilken tycker du är Sveriges bästa sommarstad” och ”Varför väljer du just den staden?”. Undersökningen pågick mellan den 10-22 maj 2013.

Här är listan över de 10 hetaste sommarstäderna:(förra årets placering inom parentes)
1 (1) Stockholm2 (2) Göteborg3 (5) Halmstad4 (4) Varberg5 (3) Visby6 (33) Hjo7 (9) Kalmar8 (10) Västervik9 (7) Helsingborg10 (16) Karlskrona.Bolaget (Utveckling i Karlskrona AB) jobbar med destinationsmarknadsföring i alla kanaler genom varumärket "Visit Karlskrona", driftar Karlskrona Turistbyrå och är arrangör/medarrangör av olika evenemang i Världsarvsstaden Karlskrona.
På vår hemsida www.visitkarlskrona.se hittar du information om och kan boka resa, boende, evenemang, besöksmål och aktiviteter. Du kan även följa oss på facebook.com/visitkarlskrona eller ladda ner din egen Karlskronaguide i mobilen via Appstore och Android Market. Sök "Karlskrona".


Om Visit Karlskrona

Visit Karlskrona är Karlskronas DMO (Destination Marketing Organisation) och turistiska varumärke. Vi ansvarar för Karlskronas destinationsmarknadsföring och tillhandahåller ett antal kanaler där vi och andra når ut med inspiration och information om Karlskrona till miljontals potentiella besökare året om. ​ Vi brinner för ett gott värdskap och har som ambition att erbjuda högklassig besöksservice när och var besökaren önskar. I dagsläget sker detta genom vår fysiska Turistbyrå, InfoPoints, guider, sommarvärdar, stadsvärdar och ferieungdomar - och i nära samarbete med vår näring och våra invånare. ​Visit Karlskrona är även arrangör/medarrangör av olika evenemang, bland annat den anrika "Lövmarknaden" torsdagen innan midsommar och "Karlskrona Skärgårdsfest" som går av stapeln första veckan i augusti varje år. ​ Turism är en stark tillväxtmotor och genererar intäkter och arbetstillfällen, som inte kan flyttas ut från kommunen. Besöksnäringsenheten arbetar med destinationsutveckling av Karlskrona, så vi kan säkerställa en hållbar besöksupplevelse för kommande generationer - både turister och invånare På vår hemsida www.visitkarlskrona.se hittar du information om boende, evenemang, besöksmål och aktiviteter. Följ oss på facebook.com/visitkarlskrona, twitter.com/visitkarlskrona eller instagram, https://www.instagram.com/explore/tags/visitkarlskrona/ och använd gärna någon/några av våra hashtags #visitkarlskrona, #feelthelugn, #keepcalmandvisitkarlskrona.