2011-07-06 16:30Pressmeddelande

Karlskronas uppdaterade mobilapp bjuder på fler godbiter

null

Karlskrona fortsätter utvecklingen av sina mobila tjänster och lanserar nu version 3 av destinationsguiden VisitKarlskrona som app för iPhone, iPad och Android. Den nya versionen bjuder på förbättrade sökfunktioner, snabbare karthantering samt möjlighet att lägga till favoriter och dela dessa med vänner via Facebook.

"Användningen av positionering och "ta mig dit"-funktioner lyfter nyttan med en destinationsguide i mobilen och det känns bra att erbjuda både besökare och invånare dessa förbättringar", säger turistchef Terje Pedersen. Förbättrade sökfunktioner och möjligheter till att dela sina favoriter via Facebook är önskemål och tips från våra användare som vi nu kan presentera.

Visit Karlskronas destinationsapp är ett samarbete mellan Karlskronas destinationsbolag AB Arena Rosenholm Karlskrona, det lokala mobilutvecklingsföretaget WIP (Wireless Independent Provider AB) och skandinaviens ledande informationssystem för turistnäringen, GuestMaker från bolaget tellUs.

Appen är gratis och kan hämtas från Appstore och Market. Sök "Karlskrona".

Bolaget (AB Arena Rosenholm Karlskrona) jobbar med destinationsmarknadsföring i alla kanaler, driftar Karlskrona Turistbyrå och är arrangör/medarrangör av olika evenemang i Världsarvsstaden Karlskrona.
På vår hemsida www.visitkarlskrona.se hittar du information om och kan boka resa, boende, evenemang, besöksmål och aktiviteter. Du kan även följa oss på facebook.com/visitkarlskrona eller ladda ner din egen Karlskronaguide i mobilen via Appstore och Android Market. Sök "Karlskrona".


Om Visit Karlskrona

Visit Karlskrona är Karlskronas DMO (Destination Marketing Organisation) och turistiska varumärke. Vi ansvarar för Karlskronas destinationsmarknadsföring och tillhandahåller ett antal kanaler där vi och andra når ut med inspiration och information om Karlskrona till miljontals potentiella besökare året om. ​ Vi brinner för ett gott värdskap och har som ambition att erbjuda högklassig besöksservice när och var besökaren önskar. I dagsläget sker detta genom vår fysiska Turistbyrå, InfoPoints, guider, sommarvärdar, stadsvärdar och ferieungdomar - och i nära samarbete med vår näring och våra invånare. ​Visit Karlskrona är även arrangör/medarrangör av olika evenemang, bland annat den anrika "Lövmarknaden" torsdagen innan midsommar och "Karlskrona Skärgårdsfest" som går av stapeln första veckan i augusti varje år. ​ Turism är en stark tillväxtmotor och genererar intäkter och arbetstillfällen, som inte kan flyttas ut från kommunen. Besöksnäringsenheten arbetar med destinationsutveckling av Karlskrona, så vi kan säkerställa en hållbar besöksupplevelse för kommande generationer - både turister och invånare På vår hemsida www.visitkarlskrona.se hittar du information om boende, evenemang, besöksmål och aktiviteter. Följ oss på facebook.com/visitkarlskrona, twitter.com/visitkarlskrona eller instagram, https://www.instagram.com/explore/tags/visitkarlskrona/ och använd gärna någon/några av våra hashtags #visitkarlskrona, #feelthelugn, #keepcalmandvisitkarlskrona.