2021-07-07 08:19Pressmeddelande

Kryssningsfartyg kommer till Karlskrona i sommar

Kryssningsbesök i världsarvsstaden Karlskrona. Mitt i skärgården.Kryssningsbesök i världsarvsstaden Karlskrona. Mitt i skärgården.

Under sommaren får Karlskrona besök av kryssningsfartyg vid nio olika tillfällen. Det första fartyget kommer den 9 juli. Med tanke på den pågående coronapandemin har anpassningar gjorts för att minska risken för smittspridning.

Sverige är ett av få länder som är öppna för kryssningsfartyg. Under sommaren planerar kryssningsfartyg från två olika tyska rederier att lägga till i Karlskrona vid nio tillfällen. Den pågående coronapandemin gör att det länge varit osäkert om och på vilket sätt som kryssningsfartygen skulle kunna komma, men anpassningar har gjorts för att kunna genomföra säkra besök. De passagerare som väljer att gå i land i Karlskrona kommer testas både innan de lämnar fartyget och när de kommer tillbaka. Alla passagerare ombord är också vaccinerade mot covid-19 med minst en dos.

- Med tanke på den säkerhet och de insatser som görs ombord känns detta just nu som ett av de säkraste sätten att ta emot turister på, säger turistchef Terje Viblom Pedersen.

Om det skulle bli ett utbrott av covid-19 ombord kommer ingen av passagerarna få gå i land i Karlskrona.Om Visit Karlskrona

Besöksnäringsenheten, är Karlskronas DMO (Destination Marketing Organisation) och bedriver nationellt och internationellt destinationsmarknadsföring via det turistiska varumärket Visit Karlskrona. Visit Karlskrona tillhandahåller ett antal kanaler där Karlskronas besöksnäring når ut till miljontals potentiella besökare, i alla delar av resecykeln genom olika insatser året runt. Ett gott värdskap och högklassig besöksservice är vårt motto i Karlskrona. På www.visitkarlskrona.se finns information om boende, evenemang, besöksmål och aktiviteter. Följ gärna Visitkarlskrona via; KarlskronaAppen, facebook.com/visitkarlskrona, instagram.com/explore/tags/visitkarlskrona/ och använd gärna någon/några av våra hashtags #visitkarlskrona, #feelthelugn, #keepcalmandvisitkarlskrona.

Relaterade länkar