2017-05-16 14:12Pressmeddelande

Ny cykelkarta över Karlskronas fantastiska omgivningar!

null

Att cykla är just nu populärare än någonsin, inte minst i Karlskrona. Cykelturismen i Sverige har vuxit stark de senaste åren.

"Det har varit stor efterfrågan om cykelkarta bland våra besökare, säger Arlinda Krasniqi, besöksinformatör på Karlskrona Turistbyrå. Kartan blir ett bra komplement till vår hemsida,visitkarlskrona.se, där vi också har tips på populära cykelrundor både i centrum, på landsbygden och vår fantastiska skärgård."

Cykelkartan har arbetats fram utifrån en befintlig kommunkarta i ett samarbete mellan Karlskrona kommun och Visit Karlskrona. 

"Vi har arbetat med att göra kartan så tydlig som möjligt för cyklister, säger projektledare Therese Åkesson Aldinge, Projektplanerare på Drift- och serviceförvaltningen i Karlskrona. Exempelvis har vi valt en tydlig färg på cykelvägarna, fått med cykelpumparna som vi har men även tips på hur du cyklar säkert och var du kan hyra cykel om du skulle vilja göra det."

Cykelkartan finns att få på Karlskrona Turistbyrå, Stortorget 2.

Karlskrona Turism jobbar med att utveckla besöksnäringen i Karlskrona. Som destinationsmarknadsförare verkar vi i många kanaler genom varumärket Visit Karlskrona. Vi driftar Karlskrona Turistbyrå och är arrangör/medarrangör av olika evenemang i Världsarvsstaden Karlskrona, bland annat Lövmarknaden och Karlskrona Skärgårdsfest.

På vår hemsida www.visitkarlskrona.se hittar du information om och kan boka resa, boende, evenemang, besöksmål och aktiviteter. Du kan även följa oss på facebook.com/visitkarlskrona, twitter.com/visitkarlskrona eller instagram, http://iconosquare.com/viewer.php#/tag/visitkarlskrona/er.php#/tag/visitkarlskrona/


Om Visit Karlskrona

Visit Karlskrona är Karlskronas DMO (Destination Marketing Organisation) och turistiska varumärke. Vi ansvarar för Karlskronas destinationsmarknadsföring och tillhandahåller ett antal kanaler där vi och andra når ut med inspiration och information om Karlskrona till miljontals potentiella besökare året om. ​ Vi brinner för ett gott värdskap och har som ambition att erbjuda högklassig besöksservice när och var besökaren önskar. I dagsläget sker detta genom vår fysiska Turistbyrå, InfoPoints, guider, sommarvärdar, stadsvärdar och ferieungdomar - och i nära samarbete med vår näring och våra invånare. ​Visit Karlskrona är även arrangör/medarrangör av olika evenemang, bland annat den anrika "Lövmarknaden" torsdagen innan midsommar och "Karlskrona Skärgårdsfest" som går av stapeln första veckan i augusti varje år. ​ Turism är en stark tillväxtmotor och genererar intäkter och arbetstillfällen, som inte kan flyttas ut från kommunen. Besöksnäringsenheten arbetar med destinationsutveckling av Karlskrona, så vi kan säkerställa en hållbar besöksupplevelse för kommande generationer - både turister och invånare På vår hemsida www.visitkarlskrona.se hittar du information om boende, evenemang, besöksmål och aktiviteter. Följ oss på facebook.com/visitkarlskrona, twitter.com/visitkarlskrona eller instagram, https://www.instagram.com/explore/tags/visitkarlskrona/ och använd gärna någon/några av våra hashtags #visitkarlskrona, #feelthelugn, #keepcalmandvisitkarlskrona.