2013-10-15 08:37Pressmeddelande

Ny klinik för Access Rehab i Blekinge Health Arena

null

Access Rehab öppnar en ny klinik i Blekinge Health Arena, i Karlskrona. Företaget Access Rehab, som specialiserat sig på muskel och ledbesvär, driver specialistkliniker för idrottare och har lång erfarenhet av att diagnostisera, behandla, rehabilitera och förebygga idrottsskador samt arbetsrelaterade besvär.

Access Rehab arbetar naprapater, kiropraktorer, sjukgymnaster, idrottsmassörer och personliga tränare i team för att kunna hjälpa patienter på bästa sätt efter deras behov. Access Rehab är också distriburör i Sverige för den beprövade behandlingsmetoden Neurac, - Neuromuskulär aktivering, som kan återställa smärtfria rörelsemönster och uppnå funktionell förbättring.

“Vi ser väldigt positivt på att vår första klinik utanför Stockholm hamnar just här på Blekinge Health Arena. Initiativet med att bygga och utveckla detta kunskapscentrum för idrott och fysisk aktivitet känns spännande och angeläget. För oss är det naturligtvis bra och stimulerande att verka i en miljö med närhet till innovation och forskning inom idrott och hälsa, säger Andreas Bjurman, VD Access Rehab.”

Klinikansvarig på den nya kliniken i Karlskrona blir Ninni Norberg. Ninni är legitimerad kiropraktor med lång yrkeserfarenhet och är sedan tidigare etablerad på Blekinge Health Arena.

Efter att ha varit egenföretagare i 17 år känns det otroligt inspirerande för mig personligen att nu ingå i ett stort team med en mix av olika kompetenser. Jag är övertygad om att den samlade kunskapen som Access Rehab besitter kommer att gagna Blekinge län och dess idrottare, säger Ninni Norberg,”

För mer information besök Access Rehab på www.accessrehab.se  eller kontakta:

Andreas Bjurman, VD Access Rehab, andreas@accessrehab.se, +  46 8 120 360 11
Ninni Norberg, Klinikansvarig Access Rehab BHA, ninni@accessrehab.se, + 46 455 34 06 41
Michael Fransson, Projektchef BHA, michael.fransson@karlskrona.se + 46 455 30 31 16


Access Rehab driver specialistkliniker för idrottare och tillhandahåller utbildningar i beprövade behandlingsmetoder. Terapeuterna har specialiserat sig på muskel- och ledbesvär. På Access Rehab arbetar naprapater, kiropraktorer, sjukgymnaster, idrottsmassörer och personliga tränare i team för att kunna hjälpa patienter på bästa sätt efter deras behov. På klinikerna finns lång erfarenhet av att diagnostisera, behandla, rehabilitera och förebygga idrottsskador och arbetsrelaterade besvär. Access Rehabär distributör i Sverige för Redcords behandlings- och träningsutrustning samt utbildningar i Neurac och Active. Utvecklandet av metoderna och utrustningen bygger på vetenskapliga studier och erfarenhet inom rehabilitering och elitidrott. Access Rehab samarbetar med idrottsklubbar och hjälper elitidrottare, som vunnit både svenska mästerskap, världsmästerskap och olympiska guld, med skadeförebyggande träning och behandling.

Blekinge Health Arena
Den 11 juni 2013 bildades Blekinge Health Arena ideell förening. Det är Landstinget Blekinge, BTH, Blekinge Idrottsförbund, Region Blekinge och Karlskrona kommun som initierat och bildat föreningen. Föreningen har till övergripande uppgift att skapa en långsiktig infrastruktur som stödjer, stimulerar och utvecklar ett kunskapscentrum för idrotten, företagande, kompetensutveckling samt innovation och forskning inom idrott, fysisk aktivitet och hälsa - allt i syfte att bidra till folkhälsoarbetet och fler långtidsfriska människor i Blekinge. En del av föreningens verksamhet är fortsätta utveckla den fysiska miljön testlabbet som finns på Rosenholm i Karlskrona, samt drifta den. Tester och modeller för folkhälsoarbetet ska fortsätta att utvecklas och spridas i hela länet.

i Karlskrona AB jobbar med utveckling och marknadsföring av näringslivsfrågor i alla kanaler genom varumärkena "Visit Karlskrona", "Blekinge Health Arena" och "TelecomCity". i Karlskrona AB driftar Karlskrona Turistbyrå och är arrangör/medarrangör av olika evenemang i Världsarvsstaden Karlskrona.


Om Visit Karlskrona

Visit Karlskrona är Karlskronas DMO (Destination Marketing Organisation) och turistiska varumärke. Vi ansvarar för Karlskronas destinationsmarknadsföring och tillhandahåller ett antal kanaler där vi och andra når ut med inspiration och information om Karlskrona till miljontals potentiella besökare året om. ​ Vi brinner för ett gott värdskap och har som ambition att erbjuda högklassig besöksservice när och var besökaren önskar. I dagsläget sker detta genom vår fysiska Turistbyrå, InfoPoints, guider, sommarvärdar, stadsvärdar och ferieungdomar - och i nära samarbete med vår näring och våra invånare. ​Visit Karlskrona är även arrangör/medarrangör av olika evenemang, bland annat den anrika "Lövmarknaden" torsdagen innan midsommar och "Karlskrona Skärgårdsfest" som går av stapeln första veckan i augusti varje år. ​ Turism är en stark tillväxtmotor och genererar intäkter och arbetstillfällen, som inte kan flyttas ut från kommunen. Besöksnäringsenheten arbetar med destinationsutveckling av Karlskrona, så vi kan säkerställa en hållbar besöksupplevelse för kommande generationer - både turister och invånare På vår hemsida www.visitkarlskrona.se hittar du information om boende, evenemang, besöksmål och aktiviteter. Följ oss på facebook.com/visitkarlskrona, twitter.com/visitkarlskrona eller instagram, https://www.instagram.com/explore/tags/visitkarlskrona/ och använd gärna någon/några av våra hashtags #visitkarlskrona, #feelthelugn, #keepcalmandvisitkarlskrona.