2024-05-24 12:15Pressmeddelande

Ny krögare på Drottningskärs kastell

Drottningskärs kastell

Matmästaren flyttar in på Drottningskärs kastell!

Vi är mycket glada att idag kunna presentera ytterligare en viktig hörnsten i Drottningskärs kastells utveckling. Från och med juni har vi en ny krögare på plats - Matmästaren med Danne Håkansson vid rodret. Utifrån våra första kreativa samtal kan jag konstatera att vi kommer att kunna göra mycket tillsammans för att utveckla besöksmålet Drottningskärs kastell, som nu kommer bli ännu viktigare för Karlskrona som destination, säger Pär Israelsson, besöksnäringschef på Karlskrona kommun.

Danne Håkansson, Matmästaren och Pär Israelsson, Karlskrona kommuns besöksnäringschefDanne Håkansson, Matmästaren och Pär Israelsson, Karlskrona kommuns besöksnäringschef.

Först och främst vill jag säga att jag naturligtvis är både glad och hedrad av att få ta över restaurangen på Drottningskärs kastell. Hela stället är unikt på så många sätt och jag känner att jag har så mycket vilja, hjärta och känsla för att utveckla Drottningskärs kastells restaurang, kastellet som besöksmål och i slutändan hela Aspö. Det här är inte bara en ny sida i vår kokbok utan en chans att verkligen sätta vår prägel på kastellet, med hjärtat och själen i vårt kök, säger Danne Håkansson, grundare av Matmästaren.

Matmästaren kommer ta över köket på Drottningskärs kastell från och med den 1 juni 2024, då Drottningskärs kastell öppnar upp för säsongen. Matmästarens vision är att ha öppet varje dag, hela året - även om det till en början blir med mindre personal och utbud.

Drottningskärs kastells innergård samt logo.

Vår värdegrund, som ska genomsyra allt vi gör, är ärvd efter min mormor - Ingeborg - vilket innebär att mat ska vara lagad med hantverk, kärlek, logik, men framförallt - för alla. Alla är värda lika mycket, oavsett vem du är. Detta är heligt för oss. För oss är Drottningskärs kastell mer än en restaurang – det är en plats där folk kan träffas, skratta och lära känna varandra. Vi vill bidra med allt från musik till marknader, allt som gör livet lite roligare och skönare, avslutar Danne Håkansson.

För mer information, kontakta gärna:
Pär Israelsson, per.israelsson@karlskrona.se  eller Danne Håkansson, Matmastaren.se, 0733-83 84 83

Drottningskärs kastell förvaltas av Statens fastighetsverk och är en del av världsarvet Örlogsstaden Karlskrona. Drottningskärs kastell drivs och utvecklas av Karlskrona kommun.Om Visit Karlskrona

Karlskrona kommuns besöksnäringsenhet är Karlskronas DMO (Destination Marketing Organisation) som bedriver nationell och internationell destinationsmarknadsföring via det turistiska varumärket Visit Karlskrona. Enheten tillhandahåller ett antal kanaler där Karlskronas besöksnäring når ut till miljontals potentiella besökare, i alla delar av resecykeln genom olika insatser året runt. På www.visitkarlskrona.se finns information om boende, evenemang, besöksmål och aktiviteter. Följ gärna Visit Karlskrona i sociala medier via www.facebook.com/VisitKarlskrona och www.instagram.com/explore/tags/visitkarlskrona, och använd vår hashtag #visitkarlskrona - gärna i kombination med #karlskrona och #visitblekinge


Kontaktpersoner

Besöksnäringschef, Karlskrona kommun
Pär Israelsson