2013-02-05 14:53Pressmeddelande

PRESSRELEASE - Vi har 700 rum till er tjänst

null

Hotellnäringen i Karlskrona har sedan förra året samlat sig och startat incomingbyrån Entré Karlskrona. Detta för att skapa bästa förutsättningar för att arrangera och genomföra större konferenser, kongresser och möten i Karlskrona. Nu utökas satsningen där Utveckling i Karlskrona AB stöder verksamheten.

Entré Karlskrona är en incomingbyrå med initiativ från den lokala hotellnäringen. Till skillnad från de flesta andra destinationer runt om i Sverige har man i Karlskrona lyckats samla samtliga hotelloperatörer. Allt i från hotellen med internationell kedjetillhörighet till de mindre fristående privata.

Entré Karlskronas mål och strategi är att öka intresset och förbättra förutsättningarna för att arrangera större möten, konferenser och kongresser i Karlskrona. Förutsättningen att lyckas med målet stärks utifrån kommunens medverkan och att staden sluter upp bakom näringen. Tillsammans arbetar Entré Karlskrona för det gemensamma målet, att synliggöra Karlskronas potential som mötesplats. Med alla samlade vill vi göra det enkelt för dem som planerar, bokar och genomför sitt möte i Karlskrona.

Som ytterligare ett led i satsningen har Entré Karlskrona stärkt sin organisation med en destinationsutvecklare, Johan Borgstedt, Consulten. Johan, som har erfarenhet från andra uppdrag runt om i Sverige i kombination med sina tidigare uppdrag i Karlskronas besöksnäring, blir en viktig injektion för att stadens destinationsutveckling med fokus på möten, konferenser och kongresser.

Entré Karlskrona är en ekonomisk förening med totalt tolv medlemmar: Scandic Hotel Karlskrona, Clarion Collection, Hotel Carlscrona, Hotell Siesta, Hotell Conrad, Hotell Aston, First Hotel Statt, First Hotel JA, A-Hotel, Hotell Angöringen, Stay Hotel Apartments och Cajam Karlskrona.

– Karlskrona har enorm potential att öka antalet möten, mässor och andra arrangemang genom alla de unika möjligheter som vi kan erbjuda. Den satsning vi nu i näringen gör tillsammans med Johan och kommunen känns väldigt spännande och inspirerande.

Ola Johansson
Ordförande i Entré Karlskrona.

– Vi är mycket positiva till den satsning som görs inom Entré Karlskrona och vi kommer att göra allt vi kan för att stötta verksamheten. Vi ser besöksnäringen som en prioriterad näring och hoppas kunna göra mer för näringen även utanför Entré Karlskrona.

Bengt Lingman
VD, Utveckling i Karlskrona AB.


För mer information vänligen kontakta:
Ola Johansson, ordförande i Entré Karlskrona. Tel 0455-37 20 00.
Bengt Lingman, vd i Utveckling i Karlskrona AB. Tel 0455-30 33 92.

Bolaget (Utveckling i Karlskrona AB) jobbar med destinationsmarknadsföring i alla kanaler genom varumärket "Visit Karlskrona", driftar Karlskrona Turistbyrå och är arrangör/medarrangör av olika evenemang i Världsarvsstaden Karlskrona.
På vår hemsida www.visitkarlskrona.se hittar du information om och kan boka resa, boende, evenemang, besöksmål och aktiviteter. Du kan även följa oss på facebook.com/visitkarlskrona eller ladda ner din egen Karlskronaguide i mobilen via Appstore och Android Market. Sök "Karlskrona".


Om Visit Karlskrona

Visit Karlskrona är Karlskronas DMO (Destination Marketing Organisation) och turistiska varumärke. Vi ansvarar för Karlskronas destinationsmarknadsföring och tillhandahåller ett antal kanaler där vi och andra når ut med inspiration och information om Karlskrona till miljontals potentiella besökare året om. ​ Vi brinner för ett gott värdskap och har som ambition att erbjuda högklassig besöksservice när och var besökaren önskar. I dagsläget sker detta genom vår fysiska Turistbyrå, InfoPoints, guider, sommarvärdar, stadsvärdar och ferieungdomar - och i nära samarbete med vår näring och våra invånare. ​Visit Karlskrona är även arrangör/medarrangör av olika evenemang, bland annat den anrika "Lövmarknaden" torsdagen innan midsommar och "Karlskrona Skärgårdsfest" som går av stapeln första veckan i augusti varje år. ​ Turism är en stark tillväxtmotor och genererar intäkter och arbetstillfällen, som inte kan flyttas ut från kommunen. Besöksnäringsenheten arbetar med destinationsutveckling av Karlskrona, så vi kan säkerställa en hållbar besöksupplevelse för kommande generationer - både turister och invånare På vår hemsida www.visitkarlskrona.se hittar du information om boende, evenemang, besöksmål och aktiviteter. Följ oss på facebook.com/visitkarlskrona, twitter.com/visitkarlskrona eller instagram, https://www.instagram.com/explore/tags/visitkarlskrona/ och använd gärna någon/några av våra hashtags #visitkarlskrona, #feelthelugn, #keepcalmandvisitkarlskrona.