2024-04-26 06:19Pressmeddelande

RIX FM Festival gästar Karlskrona Skärgårdsfest!

Publikhav framför stora scenen under Karlskrona Skärgårdsfest med RIX FM Festivals logo.

Den 31 juli 2024 kommer Sveriges största musikfest RIX FM Festival till Karlskrona och bjuder på en färgsprakande sommarfest på Stortorget med fritt inträde. I år fyller RIX FM dessutom 25 år och fyller scenen med några av Sveriges mest eftertraktade artister.
RIX FM Festival har sedan starten år 2000 vuxit till att bli ett av Europas mest framstående radioevent med över en kvarts miljon besökare förra året. 

– Det var ingen som trodde att turnén skulle bli en sådan succé när vi startade 2000, men efter 25 fantastiska år, så är vi nu ett av Europas största radioevent. Idén är enkel. Tillsammans med våra partners, artister och skivbolag bjuder vi RIX FMs lyssnare på en unik musikupplevelse med fri entré, som tack för att de lyssnar, säger Anders Sjöland, marknadsdirektör på Viaplay Group Radio.

- Det känns roligt och spännande att få välkomna RIX FM Festival till Karlskrona. Det är ett ny del av Karlskrona Skärgårdsfest, som kommer attrahera både Karlskronabor och tillresta besökare, säger Pär Israelsson, Karlskrona kommuns besöksnäringschef. 
Det kommer bli en fantastisk musikkväll och tillsammans med alla andra evenemang i sommar profilerar sig Karlskrona som en attraktiv evenemangsstad, där det alltid händer mycket, fortsätter Pär.

Publikhav framför stora scenen under Karlskrona Skärgårdsfest.

Festivalen kommer att fyllas av en rad fantastiska artister och erbjuda något för alla musikälskare. Mer specifik information om vilka artister som kommer att uppträda, får vi vänta lite till på.

- I år lyfter första kvällen på Stortorgets stora scen till oanade höjder, säger Johanna Mazetti, projektledare för Skärgårdsfesten. Det har varit en lång process och det känns fantastiskt kul att få presentera RIX FMs 25-årsjubileum till Karlskrona Skärgårdsfest 2024, fortsätter Johanna.


För mer information, kontakta gärna:
Pär Israelsson, per.israelsson@karlskrona.se eller Johanna Mazetti,  johanna@paraply.se

Mer om Karlskrona Skärgårdsfest:
Skärgårdsfesten pågår 30 juli - 4 augusti och har en traditionsenlig invigning med fri entré på Stortorget på onsdagen. Festen fortsätter både i stan och ute i skärgården. Det mesta under Skärgårdsfesten är gratis, men du behöver ett festpass för att uppleva de entrébelagda konserterna på Stortorget, torsdag till lördag. Läs mer om Skärgårdsfesten på www.karlskronaskargardsfest.se

Mer om RIX FM Festival:
Mer information om årets uppträdanden kommer att offentliggöras senare. RIX FM Festival har alltid fri entré. I Karlskrona arrangeras evenemanget tillsammans med Karlskrona kommun under Karlskrona skärgårdsfest onsdag 31 juli 2024 på Stortorget i Karlskrona.

Partners för RIX FM Festival detta år inkluderar Viaplay, OLW, Ingo, Pepsi, McDonald’s, Elitfönster och Pengapeppen. 

Affisch för Karlskrona med RIX FM Festivals logo samt sponsorer.

 Om Visit Karlskrona

Karlskrona kommuns besöksnäringsenhet är Karlskronas DMO (Destination Marketing Organisation) som bedriver nationell och internationell destinationsmarknadsföring via det turistiska varumärket Visit Karlskrona. Enheten tillhandahåller ett antal kanaler där Karlskronas besöksnäring når ut till miljontals potentiella besökare, i alla delar av resecykeln genom olika insatser året runt. På www.visitkarlskrona.se finns information om boende, evenemang, besöksmål och aktiviteter. Följ gärna Visit Karlskrona i sociala medier via www.facebook.com/VisitKarlskrona och www.instagram.com/explore/tags/visitkarlskrona, och använd vår hashtag #visitkarlskrona - gärna i kombination med #karlskrona och #visitblekinge


Kontaktpersoner

Besöksnäringschef, Karlskrona kommun
Pär Israelsson