2024-05-07 18:20Pressmeddelande

Stort internationellt eventbolag satsar på Drottningskärs kastell!

Drottningskärs kastell

Det är ingen mindre än den internationella konsertjätten FKP Scorpio, som väljer att arrangera konserter på Drottningskärs kastell i sommar!

Detta är ett första steg för oss att utveckla musik- och kulturutbudet i Karlskrona. Vi ser en stor potential i stadens arenor kombinerat med ett offensivt kommunalt destinationarbete. Detta skapar goda förutsättningar för oss att satsa, säger Niklas Lundell på FKP Scorpio.

Sedan besöksnäringsenheten på Karlskrona kommun skrev avtal med Statens Fastighetsverk förra våren, pågår ett arbete för att långsiktigt utveckla Drottningskärs kastell som besöksmål med nytt innehåll.

Vi arbetar med att utveckla olika delar av Drottningskärs kastell och kvalitativa konserter under sommaren är ett viktigt steg. Så klart är vi otroligt stolta över att FKP Scorpio väljer Karlskrona och denna unika konsertarena. Karlskrona behöver fler kultur- och musikevenemang spritt över hela året. FKP Scorpios närvaro framöver kommer att betyda mycket för stadens attraktivitet, säger Pär Israelsson, Karlskrona kommuns besöksnäringschef. 

Artister släpps inom kort.

För mer information, kontakta gärna:
Pär Israelsson, per.israelsson@karlskrona.se 

Drottningskärs kastell är en del av världsarvet Örlogsstaden Karlskrona.

Drottningskärs kastells innegård under en konsert 2023.

Drottningskärs kastells innegård under en konsert 2023.

 Om Visit Karlskrona

Karlskrona kommuns besöksnäringsenhet är Karlskronas DMO (Destination Marketing Organisation) som bedriver nationell och internationell destinationsmarknadsföring via det turistiska varumärket Visit Karlskrona. Enheten tillhandahåller ett antal kanaler där Karlskronas besöksnäring når ut till miljontals potentiella besökare, i alla delar av resecykeln genom olika insatser året runt. På www.visitkarlskrona.se finns information om boende, evenemang, besöksmål och aktiviteter. Följ gärna Visit Karlskrona i sociala medier via www.facebook.com/VisitKarlskrona och www.instagram.com/explore/tags/visitkarlskrona, och använd vår hashtag #visitkarlskrona - gärna i kombination med #karlskrona och #visitblekinge


Kontaktpersoner

Besöksnäringschef, Karlskrona kommun
Pär Israelsson