2024-01-26 11:00Pressmeddelande

Tipping Point – En föreställning av Cirkus Cirkör

En  kontorsionist i aktion.En kontorsionist i aktion.

I februari har Cirkus Cirkörs nya föreställning Tipping Point världspremiär och några månader senare, den 4-5 maj, kommer den till Brinova Arena Karlskrona.

I en rå värld byggd av trossar, metallrör och vajrar möter vi fem cirkusartister och en musiker. Genom akrobatik, luftakrobatik, hårhängning och kontortionism rör de sig med, mot och trots strukturerna. Vad krävs för att hålla balansen när det som verkar stabilt plötsligt kan rasa samman?

Det är en unik möjlighet och riktigt häftigt att vi får välkomna Cirkus Cirkör till Karlskrona. Det är föreställningens enda spelplats i sydöstra Sverige, så jag tror att både Karlskronabor och tillresta besökare kommer lockas hit för att se den. Det kommer bli spektakulärt, säger Karlskrona kommuns kulturchef Lenny Mostberg.

En akrobat hänger från en ställning.En akrobat hänger från en ställning.

"Tipping Point – Balancing in a Time of Change" är en cirkusföreställning om strukturer – våra mänskliga strukturer och vad som håller samman våra samhällen och demokratier. Varför ser de ut som de gör? Vad håller dem i balans?

Som internationellt turnerande kompani är det alltid extra roligt att spela för den svenska publiken. För oss blir det här inte bara en turné, utan också en nystart och återkomst där vi får bjuda Sverige på innovativ och angelägen samtida cirkus – en scenkonstupplevelse utöver det vanliga, säger Kajsa Giertz, VD på Cirkus Cirkör.

Mer om föreställningen i Karlskrona:
Tid: Lördag 4 maj kl. 19.00 och söndag 5 maj kl. 15.00.
Plats: Brinova Arena Karlskrona
Biljetter kommer säljas via nortic.se.
Kampanjerbjudande under februari månad - så passa på att köp dina biljetter då!

Kontakt:
Lenny Mostberg
Kulturchef Karlskrona kommun
lenny.mostberg@karlskrona.se
0455-32 10 14

Hillevi Berg Niska
Chef Marknad & Kommunikation Cirkus Cirkör 
hillevi.berg.niska@cirkor.se
0724-10  52 10

Teamet runt Cirkus Cirkör.Teamet runt Cirkus Cirkör.


Om Visit Karlskrona

Karlskrona kommuns besöksnäringsenhet är Karlskronas DMO (Destination Marketing Organisation), som bedriver nationell och internationell destinationsmarknadsföring via det turistiska varumärket Visit Karlskrona. Enheten tillhandahåller ett antal kanaler där Karlskronas besöksnäring når ut till miljontals potentiella besökare, i alla delar av resecykeln genom olika insatser året runt. På visitkarlskrona.se finns information om boende, evenemang, besöksmål och aktiviteter. Följ gärna Visit Karlskrona via Facebook och Instagram, använd vår hashtag #visitkarlskrona - gärna i kombination med #karlskrona och #visitblekinge.