2021-07-01 11:45Pressmeddelande

Värdskap där besökaren befinner sig!

Visit Karlskrona offers tourist information at Stumholmen. Visit Karlskrona erbjuder turistinformation på Stumholmen.Visit Karlskrona offers tourist information at Stumholmen.

Karlskrona kommun har genom Visit Karlskrona sedan många år arbetat med ett utökat värdskap, för att möta våra besökare där de befinner sig. På välbesökta knutpunkter och strategiska platser finns information och inspiration om allt Karlskrona har att erbjuda.
Förutom det nya Karlskrona Turistcenter i Stadsmarinan, hittar man i år turistinformation i ”kuber” på Stortorget samt utanför Marinmuseums entré på Stumholmen.

Turistchef Terje Viblom Pedersen: ”Marinmuseum är länets största besöksmål så när vi fick frågan om ett samarbete kring värdskap, kändes det helt rätt.
Museets personal är experter på sin egen produkt och vi kan tillföra en generell kunskap om kommunens övriga upplevelser för alla som besöker Marinmuseum och Stumholmen. Samarbetet är även ett led i ett gemensamt intresse av att hantera eventuell köbildning på ett positivt sätt.

”Det är självklart för Marinmuseum att bidra till att stärka Karlskrona som besöksmål. Genom att samverka med Visit Karlskrona på plats utanför Marinmuseum kan vi välkomna och ge våra besökare en ännu bättre upplevelse av museet och staden”,
säger Mats Persson, museichef Marinmuseum.

Placeringen på Stortorget säkerställer en närvaro i centralt läge efter Turistbyråns flytt tidigare i år. ”Kuberna” kommer vara på plats och bemannas i perioden 28 juni – 15 augusti. Här kan man få kartor och turistbroschyrer, boka guidade turer och hjälp att hitta till de bästa smultronställena i kommunen.

Mer information finns på visitkarlskrona.se.

 Om Visit Karlskrona

Besöksnäringsenheten, är Karlskronas DMO (Destination Marketing Organisation) och bedriver nationellt och internationellt destinationsmarknadsföring via det turistiska varumärket Visit Karlskrona. Visit Karlskrona tillhandahåller ett antal kanaler där Karlskronas besöksnäring når ut till miljontals potentiella besökare, i alla delar av resecykeln genom olika insatser året runt. Ett gott värdskap och högklassig besöksservice är vårt motto i Karlskrona. På www.visitkarlskrona.se finns information om boende, evenemang, besöksmål och aktiviteter. Följ gärna Visitkarlskrona via; KarlskronaAppen, facebook.com/visitkarlskrona, https://www.instagram.com/explore/tags/visitkarlskrona/ och använd gärna någon/några av våra hashtags #visitkarlskrona, #feelthelugn, #keepcalmandvisitkarlskrona.